All for Joomla All for Webmasters

Втора македонска туристичка берза

Повеќе од 150 туристички работници, претставници на туристички агенции, хотели, ресторани, винарии, музеи, туристички водичи, транспортери, студенти и владини претставници ќе учествуваат на Втората туристичка берза во Македонија што ќе се одржи на 21-ви на 22-ри месецов во Скопје.
 

„Текстилијада" во Штип

Дебати, изложби на слики и постери, ќе бидат само дел од првата „Текстилијада“ што ќе се одржи во Штип со поддршка на Министерството за култура и фондацијата „Фридрих Еберт“.
 
Зајакнување и развој на економските односи, унапредување на бизнис релациите меѓу Македонија и Бугарија, како и постојано стимулирање на деловните и општествени иницијативи ќе бидат во фокусот на активностите на Бугарско-македонскиот бизнис клуб (БМБК) кој беше промовиран денеска во Скопје.
 

Одложена посетата на турската стопанска делегација

Делегацијата од Асоцијацијата на туристички агенции и туроператори (ТУРСАБ) од Истанбул не беше во можност да пристигне во Македонија, поради што настанот најавен за денеска нема да се одржи.
 
Организациски иновации за мали и средни претпријатија е тема на дводневната обука што денеска ќе почне во Струмица во организација на  Центарот за развој и промоција Пропмо идеа ИДЕА - Струмица.
 
Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2017 година е 0.2%.
 

Министерот Саљији во посета на Летонија

Министерот за правда Билен Саљији во рамки на дводневна работна посета на Летонија денеска со летонскиот министер за правда Џинтарс Раснач ќе потпишат Меморандум за соработка меѓу министерствата за правда на двете држави.
 

Дискусија за управување со ИПА

Евротинк - Центар за европски стратегии и Фондацијата отворено општество - Македонија денеска организираат презентација на студијата и панел дискусијата: „Управување со инструментот за претпристапна помош - практики и предизвици“.
 
Се зголемува бројот на физички лица кои тргнуваат на Македонската берза. Статистичките податоци од Берзата покажуваат дека има зголемување на учеството на физички лица во куповната страна на прометот. 
 
Разгледување на можностите за натамошно унапредување на економската соработка меѓу Република Македонија и Индонезија беа тема на денешната средба на делегација на Парламентот на Индонезија предводена од Абдул Малик Харамеин, заменик претседател на Групата за религиозни работи, општествени работи и еманципација на жените се сретна со Бранко Азески претседател на Стопанската комора на Македонија.
 
Апликацијата eTrader е новата електронска алатка на Македонската берза наменета за крајните корисници со која отсега тие ќе може преку интернет да го следат тргнувањето и својата финансиска состојба.
 
Буџетските корисници од денеска задолжително ќе треба да ги објавуваат финансиските извештаи на своите веб страници.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |