All for Joomla All for Webmasters

Аеродром

Општина Аеродром ја почна реконструкцијата на водоводната мрежа на улица „1“, од крак еден до крак 10 во Долно Лисиче, со средства обезбедени од ЕУ ИПА инвестицискиот фонд.
 

Утре прекин на вода во дел од општина Аеродром

Корисниците од дел од улицата „23. Октомври“ и од ул. Бојмија (кулите 2,4,6,8), како и куќите од улиците „68“ и „69“ во Општина Аеродром утре од девет часот нема да имаат вода, соопшти РЦУК.  
 
 
Општина Аеродром деновиве почна со реконструкција на подовите во основните училишта „Љубен Лапе“ и „Лазо Ангеловски“.
 

Дел од општина Аеродром утре без вода

Прекин во водоснабдувањето утре од 9 часот ќе имаат корисниците од улицата „Бојмија“, броевите 2, 4, 6 и 8, од улицата „69“ и дел од улицата „23 Октомври“.
 
По разговорот со локалните жители и земајќи ја предвид алармантната состојба на патот во Долно Лисиче, Општина Аеродром почнува со санација на критичните ударни дупки. Ова е привремено решение кое ќе обезбеди подобар тек на сообраќајот во регионот.
 
Општина Аеродром почна целосна реконструкција на јавното осветлување во населбата Лисиче.
 
До 15 август ќе биде отворен јавниот оглас на Агенцијата за стоковни резерви за набавка на меркантилна пченица. Со огласот е предвиден откуп на 13.000 тони домашна пченица. Распишани се 10 лотови по 100 тони и три лота по 4.000 тони пченица.
 
Група млади луѓе, кои се дел од програмата за локален младински активизам на Младите можат, активно работат на иницијативата за основање Младински културен центар СЛАП во Општина Аеродром.
 
Општина Аеродром информира дека веќе се обезбедени средства за целосна реконструкција на патот во Долно Лисиче, според високи меѓународни стандарди. Општината е во постојана комуникација со Јавното претпријатие за државни патишта, под чија надлежност е регионалниот пат Јурумлери – Драчево.
 
 
Скопје ја доби втората, а општина Аеродром првата City Tree инсталација која што придонесува кон ублажување на проблемите со загадувањето на воздухот во градот.
 
Утре истекува рокот за пријавување коњаници за учество на традиционалниот Илинденски марш, кој оваа година се одржува јубилејно по 40-ти пат.
 
Поради замена на затворач ф-80мм и дефект на приклучна цевка ф-80 мм на бул.Видое Смилевски Бато 85 со прекинато водоснабдување денеска ќе бидат корисниците на дел од булеварот-од број 11 до број 87 (непарни броеви).
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.