All for Joomla All for Webmasters

Општина Бутел домаќински работела во 2017

Седмата седница на советот на општина Бутел помина во знакот на квалитетот на работењето на општинаската администрација. Од приложените изјави беше утврдено дека минатата година општината Бутел работела со приход, благодарение на одговорното трошење на буџетските пари.
 

Мерна станица за воздух во Бутел

Во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел денеска беше пуштена во употреба нова мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, во рамки на проектот "ЕУ за ТЕБЕ". Оваа мерна станица е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот. Општина Бутел е првата општина што ќе ја користи мобилната мерна станица за следење на квалитетот на воздухот, која секоја година ќе биде прелоцирана во различна општина.
 

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!".
 
,,Вистинска грижа за жените, еден поинаков 8-ми март,, е насловен целодневниот настан во Општина Бутел по повод денот на жената. Предавања за здравјето на жената, како и бесплатни лекарски прегледи за над 200 жени од општината и од администрацијата беа направени денеска во просториите на општината.
 
По повод 8-ми Март, општина Бутел денеска организира целодневна манифестација „Вистинска грижа за жените, еден поинаков 8-ми Март“ чија цел е да се зголеми свеста за континуирана заштита на  здравјето на жената и здравјето на семејството. 
 
Со музичко сценски настап "Затоа што те сакам" дечињата од детската градинка "11-ти Октомври" од Општина Бутел и деца од музичко балетскиот училишен центар Илија Николовски -Луи на своите мајки и сите присутни го честитаа Денот на жената 8-ми Март.
 

Во о. Бутел ќе се формира Локален совет за превенција

Советниците од Советот на општина Бутел на денешната седница донесоа одлука за формирање на Локален Совет за превенција. На оваа одлука и претходеше дискусијата на советниците и видео презентација на претставници од МВР и од ОБСЕ.
 
Екипи на општина Бутел интензивно работат на дополнително расчистување на снегот во Љубанци, Љуботен и Визбегово.
 

Дел од општина Бутел утре без струја

Во периодот од 9 до 13 часот утре без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата „Боца Иванова“ без број и објектите на фирмите „Гаши Комерц“, „Јафа Промет ДООЕЛ“, „Клан ДООЕЛ“- Скопје и „АБЦ Комерц“ во општина Бутел. 
 
Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски се приклучи кон иницијативата за одбележување на интернационалниот ден: ,,Во зима со велосипед на работа,,.
 

Акција за чистење на Скопскиот аквадукт во Визбегово

Денеска некој го слави празникот на виното, некој празникот на љубовта а Здружението на стопанственици ја слави екологијата. Во околината на скопскиот аквадукт се одржа акција за чистење на околината.
 

Донација за о. Бутел од компаниите од Визбегово

Предадена донацијата од Здружението на компаниите од индустриската зона Визбегово за општина Бутел. Денеска градоначалникот на општина Бутел ја прими донацијата, која како што рече е резултат на добрата соработка меѓу општината и здружението.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |