All for Joomla All for Webmasters

Дел од општина Центар утре без вода

Прекин во водоснабдувањето утре од 9 часот ќе имаат дел од корисниците од улиците „11 Октомври“, „Димитрие Чуповски“ и „Македонија“.
 

Акција за чистење на ромската населба во Стара Топаана

Волонтерска акција за чистење на отпадот под улицата „Самоилова“ во Стара Топаана, разубавување на просторот за играње и поставување контејнери за ѓубре, организираат денеска Мрдни со Прст, Црвениот Крст на Република Македонија и локалните жители.
 
Десет македонски компании, преработувачи на овошје и зеленчук, викендов ќе имаат можност да се промовираат и да го претстават преработувачкиот сектор на домашниот пазар на настанот „Време е за зимница” што ќе се одржи во сабота и недела, на улицата „Македонија“ во Скопје.
 

„Образование без пречки“ - проект на Центар и УНДП

Од 1-ви октомври во училиштата во Општина Центар започнува да се реализира проектот ,,Образование без пречки,, со кој ќе бидат обезбедени 15 лични асистенти за помош на децата со попреченост во развојот.
 

Без вода утре дел од ул. „Наум Наумовски Борче"

Дел од корисниците на улицата „Наум Наумовски Борче“ утре ќе останат без водоснабдување.
 

Јаслите во Кочо Рацин наскоро ќе профункционираат

Во детската градинка Кочо Рацин во општина Центар, се отворени две групи јасли за згрижување на најмалите дечиња. Отварањето на јаслите, како што се посочува во соопштение од општината е овозможено откако биле вработени 7 негователи, еден воспитувач и еден помошник готвач, на местото на пензионираниот персонал.
 

Заврши конкурсот за „Градски парк“, пристигнати 15 трудови

Заврши конкурсот за избор на идејно решение за повеќенаменска спортска сала „Градски Парк“, кој го распиша Oпштина Центар. По барање на архитектите, рокот беше продолжен и конкурсот траеше 60 дена.
 
Во неколку кафе барови во Општина Центар констатирано е дека бучавата која доаѓа од нив ја надминува максимално дозволената граница. Од ОпШтина Центар информираат дека казните за одговорните и за правните лица ќе бидат изречени според позитивните законски прописи.
 
Од почетокот на 2017 година на улицата околу арената Филип Втори започна да се применува зонско паркирање, на што најмногу негодуваат граѓаните кои се редовни посетители на паркот. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски упати апел до ПОЦ да го укинат зонското паркирање, на што од претпријатието велат дека не е исклучена можноста, доколку се согласат советниците на општина Центар.
 
Нови адаптирани лизгалки, клацкалки и реквизити за вежбање ќе бидат поставени на 5 постоечки постоечки детски игралишта на територијата на Општина Центар.
 
Од почетокот на 2017 година на улицата околу арената Филип Втори започна да се применува зонско паркирање, на што најмногу негодуваат граѓаните кои се редовни посетители на паркот. Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски упати апел до ПОЦ да го укинат зонското паркирање, на што од претпријатието велат дека не е исклучена можноста, доколку се согласат советниците на општина Центар.
 

Дел од општина Центар утре без вода

Прекин во водоснабдувањето утре од 8 часот ќе имаат корисниците од улицата „Никола Вапцаров“ и дел од корисниците од улиците „Максим Горки“ и „11-ти Октомври“.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |