All for Joomla All for Webmasters

Гази Баба

Градоначалникот Борис Георгиевски декенска додели 20 стипендии за талентирани спортисти и ученици од основните училишта од општина Гази Баба, за учебната 2017/2018 година.
 
Денеска во Општина Гази Баба беа доделени наградите за најдобрите екипи во категоријата кадети и на ученици кои имаа најдобри литературни и ликовни творби на 33-от општински квиз по противпожарна заштита и литературниот и ликовниот конкурс на истата тема.
 

Спречено донесувањето на нацрт буџетот во о. Гази Баба

Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска ја блокираше седницата во општина Гази Баба. Како што информираше градоначалникот на општина Гази Баба Борис Георгиевски, советниците поради солидарност со притворените учесници на настаните во Собранието на 27, на предлог од претседателот на Советот поддржан од советниците од ВМРО-ДПМНЕ, беше спречен да се донесе нацрт буџетот на општината.
 
Акција за чистење на дивите депонии и јавните површини се спроведува во Општина Гази Баба. Во акцијата се вклучени вработените во јавните комунални претпријатија, општинската администрација, граѓани и доброволци преземени од Агенција за вработување преку Градот Скопје.
 

Започна целосна обнова на улица 28 во Сингелиќ

Интензивно се работи на изведба на водоводна, канализациона и атмосферска мрежа на улица 28 во Сингелиќ. По завршувањето на градежните работи оваа улица ќе биде и целосно асфалтирана.
 
Во општина Гази Баба денеска започнаа спортските училишни лиги кои годинава се одржуваат по 12-ти пат. Во спортските игри се вклучени сите основни училишта со вкупно 1500 ученици кои ќе се натпреваруваа во повеќе спортски дисциплини.
 

Ќе се исчистат сите диви депонии во Гази Баба

Градоначалникот на Општина Гази Баба Борис Георгиевски на средбата со со претставници на повеќе бизнис компании од Холандија, Чешка и Словачка истакна дека проблемите со дивите депонии ќе станат минато, односно ќе бидат исчистени сите депонии и нема да дозволат создавање на нови затоа што Општина Гази Баба претставува влезна порта во градот.
 

Противпожарен квиз - натпревар во о. Гази Баба

Во ОУ Крум Тошев во Трубарево, во соработка со противпожарниот сојуз се одржа квиз-натпревар по противпожарна заштита за учениците од основните училишта.
 

Посета на Амбасадорот на Р. Франција во о. Гази Баба

Градоначалникот Борис Георгиевски, денеска имаше средба со Амбасадорот на Република Франција, Н.Е. Кристијан Тимоние, и со деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски.
 

Одбележан 41 роденден на о. Гази Баба

Со пригодна свеченост денеска општина Гази Баба го одбележа 41-от роденден. На свеченоста пред големиот број присутни се обрати и новиот градоначалник на општината Борис Георгиевски кој ги најави идните проекти што ќе се реализираат до крајот на оваа година и проектите во следната година. Градоначалникот Георгиевски рече дека општина Гази Баба ќе биде отворена и услужна општина за сите нејзини жители.
 

Раштак од утре ќе добие чиста вода за пиење

Раштак ќе добе чиста вода за пиење. Водоводниот систем и резервоарот се исправни, а секундарната мрежа е во испитување, по што следува пуштање на чиста вода до сите домаќинства од ова населено место. Водата која ќе стигнува до домаинствата е третирана на најпрофесионален начин со пречистителни станици.
 
АД „Електрани на Македонија“ утре ќе почне со производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија за потрошувачите приклучени на мрежата на ЕЛЕМ„ Енергетика“. Парно греење ќе добијат 3.546 домаќинства, 17 воспитно-образовни институции (основни и средни училишта и детски градинки) и 75 деловни субјекти во скопските населбите Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |