All for Joomla All for Webmasters

Карпош

Општина Карпош презема интервентни мерки за справување со загадувањето во општината, изјави денеска градоначалникот Стефан Богоев.
 
Прашањата поврзани со животната средина се најгорливиот проблем за жителите од Општина Карпош кои ги идентификуваа на граѓанскиот форум кој се одржува во рамки на проектот ,,Здружени сили за заеднички интереси,,. Документот кој ќе произлезе од овие форумски сесии ќе биде доставен до локалната власт со цел решавање на идентификуваните проблеми.
 

Општина Карпош се приклучува кон Скопје - Вело Град

Поголемата застапеност на велосипедот како алтернативно превозно средство е од примарно значење. Ова беше еден од заклучоците кои произлегоа од денешната средба на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев во пресрет на донесување на Буџетот за 2018-та година и континуираните средби и консултации кои секојдневно ги одржува со граѓанските здруженија со цел да се креира партиципативен буџет во интерес на сите карпошани.
 
Креирање на младинска стратегија на територија на Карпош со која ќе се лоцираат најгорливите младински проблеми и ќе се понудат одржливи решенија е целта на денешната средба меѓу градоначалникот на Капрош Стефан Богоев и претставници од Националниот младински совет на Македонија.
 

За основците од о. Карпош антикорупциска едукација

Во о. Карпош се одржа четвртата седница, а советниците расправаа на седумнаесет предлог- точки. Советниците едногласно ја прифатија програмата предложена од страна на Министерството за образование и наука, именувана како "Програма за антикорупциска едукација на основците" во сите основни училишта кои се наоѓаат на територијата на локалната самоуправа.
 

Стоп за фрлањето отров за кучињата во Карпош

На територија на Општина Карпош се отруени неколку кучиња како последица на оставен отров од страна на несовесни сограѓани. Општината најостро го осудува овој нечовечки чин на труење на уличните кучиња и миленици, информираат од општина Карпош.
 

Донирани прочистувачи на воздух во градинките во Карпош

Две градинки од општина Карпош добија три прочистувачи на воздух, донација од општината. Градоначалникот Стефан Богоев при предавањето на донацијата, истакна дека во наредниот период, ќе се потрудат со домаќинско работење на овозможат набавка на вакви прочистувачи за сите градинки во општина Карпош.
 

Акција за расчистување на отпадот во општина Карпош

Големата акција за чистење на Скопје денеска и в сабота ќе се реализира во општина Карпош. На пет локации ќе се расчистува шутот, депониите и ќе се собираат сувите лисја.
 

Бeсплатни очни прегледи за основците во Карпош

Градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев денеска го презентираше проектот за бесплатни прегледи на видот за учениците до трето одделение во сите 10 основни училишта во општината.
 

Без вода дел од Карпош

Поради отстранување на дефект утринава од 9 часот без вода се корисниците од улиците „Козле“, Миле Поп Јорданов“, „Стогово“, „Јуриј Гагарин“ и дел од улицата „Рузвелтова“ во општина Карпош.
 
Општина Карпош ја продолжува традицијата за доделување еднократна парична помош на лица со попреченост кои живеат во оваа општина. Градоначалникот Стефан Богоев изјави дека општината нема само на овој ден да им помага со еднократна помош, туку проблемите на овие лица ќе се решаваат системски.
 
На игралиштето „Сокол“ во УЗ Карпош 1, денеска се одржа промоција на скијањето како олимписки спорт, во организација на Ски Клуб “Меденица”, под мотото  „СНЕГОТ Е РАДОСТ – СКИЈАЊЕТО Е ЖИВОТ“.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |