All for Joomla All for Webmasters

Кисела Вода

Се чистат дивите депонии во општина Кисела Вода

Во општина Кисела Вода денеска почна акција за чистење диви депонии, која ќе се одвива наредните неколку дена.
 
Поради асфалтирање денеска ќе биде затворен за сообраќај патот кон Теферич, соопшти Општина Кисела Вода.
 
Денеска започна да се реконструира подот на спортската сала во ОУ Кирил Пејчиновиќ, со што 900 ученици ќе имаат подобри услови за изведување на активностите предвидено за часовите по физичко воспитување.
 
Општина Кисела Вода информира дека се реконструира градинката „Сончоглед“ на улицата „Локов“, која е дел од Јавната детска градинка „Весели цветови“.
 
Градежните активности за изградба на челични трибини на фудбалското игралиште „ССК" во Драчево се завршени, информира денеска општина Кисела Вода.
 
Општина Кисела Вода во соработка со Црвениот крст-Кисела Вода и годинава го реализира проектот за помош на граѓаните од високите температури. Медицински тим од Црвениот крст - Кисела Вода е на терен и на граѓаните кои се надвор од своите домови им дистрибуира вода за пиење.
 
Поради високите температури и зголемен ризик од пожари на отворено, Општина Кисела Вода апелира до граѓаните сопственици на неизградено земјиште кое е обраснато со треба истото да го уредат за да се спречи појава на пожар.
 
Општина Кисела Вода информира дека новиот уличен и адресен регистар, ќе овозможи реализацијата на пилот проектот кој се спроведува во оваа локална самоуправа. Во моментов се врши теренско собирање на адресните податоци кои ќе се складираат во централна база на податоци на стандардизиран начин и дефинирани правила за пристап. 
 
Нови 62 ваучери за новороденче се доделени денеска во Општина Кисела вода. Ваучерите во вредност од по 6.000 денари ги додели градоначалникот Билјана Беличанец-Алексиќ.
 
Општина Кисела Вода распиша тендер за реконструкција на кракот 6 на улицата “Христо Татарчев”, соопштуваат од Општината.
 

Акција за собирање кабаст отпад во Кисела Вода

Општина Кисела Вода во петок и сабота ќе спроведе акција за собирање кабаст отпад на територија на општината.
 
Реконструкција на улици и тротоари, хортикултурно разубавување на населбата 11 октомври, како и изведување атмосферска канализација се дел од активностите кои ги реализираше општина кисела вода.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени. | Мапа на сајтот | RSS |