Утре без вода дел од Карпош

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека утре, поради дефект на приклучна цевка од Ф-1 цол на улицата Букурешка бр. 59, во периодот од 9 часот, па сè до завршување на работата, без вода ќе останат корисниците од улицата Букурешка (Општина Карпош).
 

Без вода делови од Карпош

Според информациите од ЈП „Водовод и канализација“, денеска делови од Карпош ќе бидат без вода.
 

Утре без вода улици во Карпош

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 25.02.2021 година, поради дефект на приклучна цевка од Ф – 1 цол на ул. Дрезденска бр. 26,
 

Колку сме имуни на Ковид-19, стартуваше во Карпош

Од Општина Карпош започна научно – истражувачкиот проект на Институтот за имунобиологија и хумана генетика при Медициинскиот факултет во Скопје, кој има за цел да го утврди процентот на луѓе кои имаат стекнато антитела од вирусот КОВИД – 19, информираат од општината.
 
Зимската служба на Општина Карпош распрскува сол низ коловозот на целата своја територија, за да го олесни сообраќајот и движењето на граѓаните, информираат од општината.
 

Објавен конкурс за негуватели за стари лица во Карпош

Општина Карпош објави јавен конкурс за избор на негуватели за помош и нега на стари лица и граѓани со попреченост. Станува збор за проектот на Општина Карпош и Црвен крст на Град Скопје, кој се однесува на помош и поддршка на изнемоштени лица во нивните домови.
 

Утре без вода улици во Карпош

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 12.02.2021 година, поради реконструкција на водоводна мрежа ф-200/150 мм на бул. Митрополит Теодосиј Гологанов бр. 74,
 
Во тек е поставувањето на првите хибридни колектори на јавен објект во надлежност на локалната самоуправа, информираат од Општина Карпош.
 

Субвенција на 50% на ужинките во Карпош

Општина Карпош започнува со субвенционирање на ужинките за сите ученици кои посетуваат настава со физичко присуство, информираат од општината.
 

Утре без вода повеќе улици во Карпош

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека утре 29.01.2021 г., поради дефект на затварач со пречник од 1 (цол). на улица Дрезденска бр. 40 во нас. Тафталиџе,
 

Утре без вода дел од Карпош

Утре, 25.01.2021, поради промена на два затворача од Ф-400 мм на Бул. М. Т. Гологанов на раскрсницата со Бул. 8 ми Септември во населбата Тафталиџе,
 

Карпош се фокусира кон подобро образование

Отворањето на сензорни соби по основните училишта, како и обезбедувањето на образовни и лични асистенти за учениците со попреченост, придонесува во креирање на подобро и поинклузивно образование во Општина Карпош, информираат во соопштение од општината.
 

Украдени капаци од шахти во Карпош

Во текот на минатата ноќ на булеварите Илинден и 8 Септември и на улица Карпошево Востание украдени се капаци од шахти и решетки од сливници.
 

Утре без струја неколку улици во Карпош

Од ЕВН Македонија информираат дека утре, 20.01.2021 година, во периодот од 09:00-12:00 без електрична енергија ќе останат 
 

Реконструирано детското игралиште во Жданец

Општина Карпош заврши со целосната реконструкција на детското игралиште во Жданец. Заменети се старите реквизити со нови, со што се подобрија условите за  рекреација на најмладите од овој дел на Карпош.
 
 Општина Карпош започна со целосна реконструкција на детското игралиште во Карпош 4, на улицата „Никола Парапунов“. Се врши целосна замена на детските реквизити и се поставуваат нови.
 
Општина Карпош ги потсетува граѓаните, заедниците на сопственици и управители на згради дека во тек е јавниот повик за субвенционирање на поправки на лифтови и кровни површини.
 
Осум лица се приведени откако биле затекнати на забава во подземна гаража во Карпош во 3 часот по полноќ.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.