Дејството се одвива во руската империја во 1870-тите. Работите се менуваат драстично во еден мирен мал град кога аристократот Николај Ставрогин и политичкиот опортунист Пјотр Верховенски се враќаат од Санкт Петербург. 
 
Ќе готвиме и ќе се забавуваме со турското шоу "Снаи и свекрви", ексклузивно на МТМ - ПРВА СКОПСКА од 8 арпил, секој работен ден во 18:30 и 22:30 часот.
 
Нешто ново и свежо на Телевизија МТМ! Како проживува една ѕвезда во пандемијата, гледаме во руската хумористична серија "Карантин", секој работен ден во 22:00 часот и репризно во 16:50 часот.
 
"Екатерина Велика", раскошна и возбудлива серија на руската продукција за една од најзначајните жени во европската историја во 18. век.

 
Оставете ги слатките и подгответе се за „Фитнес“ на МТМ - ПРВА СКОПСКА ТВ.
 
Од среда, секој работен ден во 23:00 и 13:00 часот на ТВ МТМ - ПРВА СКОПСКА следете ја топлата приказна од најголемата и најстудената земја на светот. Приказна за љубовта и патот на една млада девојка кон остварување на своите соништа.
 
Поради големиот успех и гледаност, ТВ МТМ - ПРВА СКОПСКА ќе ја емитува втората сезона од серискиот филм „Тајните на младите благороднички“.
 
“Исток Запад”, првата серија снимена во руско-турска продукција ќе спои два света, две култури, две традиции и ќе го создаде најголемиот мост на љубовта меѓу студената Русија и топлата земја крај Босфорот. Серијата на ТВ МТМ - ПРВА СКОПСКА ќе се емитува од понеделник до петок, премиерно во 22:00 часот.
 
По барање на гледачите реприза на серијата секој работен ден од 12:00 часот. Татјана е талентирана и трудољубива примабалерина на московскиот театар која станува вистинска хероина за вас гледачите на МТМ Прва Скопска во возбудливата руска драма "Семејни вредности".
 
Капетанот на Црвената армија, Игор Петров оди во Москва, знаејќи дека нема да може да се врати кај својата сопруга заради заканата од апсење.
 
Од понеделник до петок  во 21:00 часот премиерно на ТВ МТМ - ПРВА СКОПСКА следете ја топлата приказна од најголемата и најстудената земја на светот. Приказна за љубовта и патот на една млада девојка кон остварување на своите соништа.
 
Амбициозната студентка на провинцискиот универзитет за туризам, Ксенија Завгороднаја сонува да работи во угостителството и да раководи со сопствен хотел.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.