All for Joomla All for Webmasters

Асфалтирана улицата меѓу новите згради во Мичурин

Изградбата на улицата „Новопроектирана 8“ во населбата Мичурин, што се протега покрај улицата „Фрањо Клуз“, е во завршна фаза и деновие се асфалтира.
 
Амбасадорот на Италија во Македонија Карло Ромео и градоначалникот на Општина Аеродром Златко Марин, на денешната средба дискутираа за можната соработка во областа на образованието.
 
Во ООУ „Александар Македонски“ денеска почна да се спроведува проектот „Превенирање на насилното однесување во основните училишта“ во организација на општина Аеродром и Институтот за европски образовни, социокултурни и економски политики – Европа за тебе.
 
Канцеларијата на УЈП во Општина Аеродром, почнувајќи од денеска, до крајот на годинава ќе работи до 18:00 часот, информират од општина Аеродром.
 
Во тек е акцијата за засадување 1.800 високоизраснати дрвја на целата територија на општина Аеродром, а разубавен е просторот околу ООУ „Лазо Ангеловски“ и кај кружниот тек кај Поликлиниката. Нови 75 зимзелени садници беа засадени и пред ООУ „Александар Македонски“, информираат од општината.
 
Во борбата против загадувањето на воздухот се вклучија и основните училишта.
 

Мини детско игралиште за најмладите во Ново Лисиче

Општина Аеродром доби ново катче за најмладите во Ново Лисиче, лоцирано во непосредна близина на булеварот „Февруарски поход".
 
Општина Аеродром ги повикува даночните обврзници кои имаат заостанат и неплатен долг што произлегува од Законот за даноците на имот, неодложно да ги подмират своите обврски.
 
Инспекциската служба на Општина Аеродром од 1 ноември го продолжи работното време до 22:00 часот секој работен ден.
 
Во градинката „Бубамара" во Аеродром вчера се одржа обука за ран детски развој и учење, која се фокусираше на темите како учат децата, развој на говорот и стимулативна средина за учење, а беше наменета за професионален развој на воспитувачи, стручни работници и соработници од градинката.
 
Градоначалникот на Општина Аеродром даде отчет за стаботеното. Како што информираат од општината, во изминатата година релизирани се голем број проекти преку транспарентна, чесна и посветена работа.
 
Со две возила и седум пожарникари, Противпожарната единица на Град Скопје интервенираше на дојава од граѓани дека излегува црн чад и непријатна миризба од стан во Аеродром.
 
Општина Аеродром денеска објави јавен повик за надоместување на дел од трошоците за набавка на печки на пелети за граѓаните на нејзината територија.
 
Општина Аеродром на 50 талентирани спортисти им додели пофалници за високи достигнувања во областа на спортот. Секој од нив добива и еднократна парична помош во износ од по 10.000 денари од општината.
 

Се прават четири нови улици во Стар Аеродром

Општина Аеродром  ќе прави четири  нови улици во населбата Стар Аеродром.
 
Завршен е проектот на ЈП Водовод и канализација со кој ќе се надмине проблемот со водоснабдувањето во високите зони во Општина Аеродром.
 
Поради реконструкција на водоводна мрежа денеска од 9 часот без водоснабдување ќе останат корисниците на висока зона на населбите Аеродром и Ново Лисиче.
 

Во Аеродром започна изградба на уште една зграда

Во Реонски центар во Аеродром, на празната локација што требаше да биде наменета за паркинг –како што тврдат тамошните жители, сепак никнува зграда.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.