Општина Кисела Вода преку Секторот за Месна самоуправа и социјална заштита и понатаму ја продолжува практиката за собирање на кабаст отпад по урбани и месни заедници на територијата на општина Кисела Вода.
 
Организациониот секретар на СДСМ Мартин Попов заедно со градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски одржаа маалска средба каде со граѓаните разговараа за се она што досега е направено и за се она што следи во оваа општина.
 
Нудам решенија за секој еден од вас. Не сакам да одвојам ниту минута за СДСМ затоа што тие се завршена работа. Граѓаните не се задоволни од нив, а ревизијата за нивното работење ќе си ја прават независни институции, кажа Орце Ѓеоргиевски, кандидат за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ за Кисела Вода организирана во истата општина.
 
Конечно дојде време во општина Кисела Вода да се надополнат изгубените четири години за нашите сограѓани. Изминативе години нашите сограѓани заборавија што значи да се има ефикасна општина, општина која ќе реализира проекти, општина која ќе се развива според план, а не според бизнис интересите на поединци, соопшти Орце Ѓорѓиевски.
 

Утре без вода две улици во Кисела Вода

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 25.06.2021, поради изведување на водоводен приклучок ф-80мм на ул. Георги Димитров 19 во Општина Кисела Вода,
 

Без струја делови на Кисела Вода

Од ЕВН Македонија АД информира дека денеска е планирано следното исклучување во градот Скопје:
 
Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 12.03.2021 година, поради поврзување нова водоводна мрежа од Ф – 80 мм на ул. Балзакова бр. 6,
 

Утре без вода нас. Усје во Општина Кисела Вода

Од ЈП Водовод инфрмираат дека утре, 11.03.2021, поради изведување на водоводен приклучок на потисната цевка од стара на нова мрежа од Ф 150мм,  на ул. 1 бб. во нас.Усје,
 

Нов парк во Кисела Вода

Напуштениот простор во Кисела Вода, лоциран меѓу улицата Лазар Димитров и железничката пруга, зад бараките во населбата 11 Октомври, денес е нов зелен парк на површина од речиси 16.000 квадратни метри.
 

Без вода делови на Кисела Вода

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради реконструкција на водоводна мрежа ф-2 на „Вера Јоциќ“ 14, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од оваа улица и од „Георги Димитров“. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 9 часот до завршување со активностите (општина Кисела Вода).
 

Утре без вода улици во Кисела Вода

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 03.12.2020 година поради реконструкција на водоводна мрежа ф-2“ на Вера Јоциќ 14,
 

Без струја делови на Кисела Вода

Од „ЕВН Македонија“ известуваат дека се планирани следните технички зафати во електросистемот на Град Скопје.
 

Отворен Дом на културата во Драчево

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски, министерката за култура, Ирена Стефоска, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, и претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ, денеска во Драчево го отворија Домот на културата.
 

218 санкционирани возачи во Драчево

Министерството за внатрешни работи продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот.
 

Без вода делови на Кисела Вода

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради промена на шибери ф-100 мм, во Пумпена станица Припор, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од втора зона Припор (улицата Христо Татарчев, краците 14, 16, 18 и 22 од 9 часот до завршување (општина Кисела Вода).
 

Утре без вода Пржино во Кисела Вода

Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека утре, 09.10.2020 година поради поврзување на нов водоводен приклучок од Ф – 200 мм со постоечката водоводна мрежа од ф – 200 мм на ул. Милан Мијалковиќ б.б. во населба Пржино,
 
По повод „Детската недела“, под мотото „Ние сме мали хуманитарци со големо срце“, градинката „Мимоза“, која е во надлежност на ЈДГ „Весели цветови“ од Кисела Вода, спроведе голема хуманитарна акција.
 
Оваа седмица Општина Кисела Вода на својата територија ќе стартува со активности за спречување на ширењето на вирусот Ковид-19.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.