Градоначалникот на Општина Гази Баба, Борче Георгиевски на Фејсбук објави дека по два негативни теста за коронавирус, ја напуштил Клиниката за инфективни болести и од денеска продолжува со домашно лекување.
 

Без вода дел од општина Гази Баба

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради дефект на шибер од ф-100 мм на улицата Париска комуна бб пред ТЦ „Хиподром“ во населбата Хиподром, во периодот од 10 часот, па сè до отстранување на дефектот, без вода ќе останат дел од корисниците од населбата Маџари, како и корисниците од населбата Хиподром и село Трубарево во општина Гази Баба.
 
Општина Гази Баба во обид да им го исполни слободното време на граѓаните, додека се дома со нивните најблиски, отвори веб-страница на која може секој заинтересиран да испрати предлог за добра музика, филмови, книги, како и предлози за предизвици кои ќе ја будат креацијата како кај најмладите така и кај возрасните.
 
Oпштина Гази Баба преку Кризниот штаб донесе одлука за поставување на четири пунктови за автоматско дезинфицирање на возилата.
 
Општина Гази Баба интензивно ги спроведува акциите за чистење и дезинфекција на јавните површини во повеќе населени места, информираат од општината.
 
Во СУГС - ЕМУЦ 8-ми септември веќе една година се реализира проектот Дуално образование, кој е производ на заедничка координирана акција на стопанството, институциите, локалната самоуправа,  учениците, родителите и Центарот за меѓуетничка толеранција.
 

Без струја делови на Гази Баба

Од „ЕВН Македонија“ информираат дека се планирани технички зафати во електросистемот на град Скопје и без електрична енергија ќе останат во периодот од 8 до 15 часот корисниците од улиците Петре Георгиев, Челопек, 173 и дел од улицата Ордан Чопела во општина Гази Баба.
 

Без струја делови на Гази Баба

Поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија ќе останат на 13.01.2020 година (понеделник) од 9 до 12 часот корисниците од поголемиот дел од селото Виниче (општина Гази Баба).
 
Деновиве започна големиот проект за поврзување со велосипедски патеки на населбите Маџари и Ченто со останатиот дел од градот, информираат од Град Скопје, додавајќи дека работат на подобрување на велосипедската инфраструктура во градот, каде што во текот на 2019 година се реконструираа постојните и се изградија нови велопатеки во должина од околу 16 километри.
 

Без вода дел од жителите на улицата Среќко Пужелка

Поради отстранување дефект на водоводна мрежа со пречник од Ф-250 мм на улицата Среќко Пужалка 114 во населбата Ченто, денеска, од 8.30 часот, до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од дел од улицата Среќко Пужалка во близина на ОУ „Крсте Мисирков“ и Градинката „25 Мај“ (општина Гази Баба).
 

Георгиевски: ВМРО-ДПМНЕ го блокира буџетот на Гази Баба

„Како на централно така и на локално ниво, ВМРО-ДПМНЕ нуди само блокади, кочења и деструктивно однесување на штета на граѓаните.
 

Општина Гази Баба со буџет од 416 милиони денари за 2020

Буџетот на општина Гази Баба за 2020 година е проектиран на 416 милиони денари, распределени во повеќе буџетски програми. Според предложениот буџет се предвидуваат повеќе капитални проекти кои директно ги решаваат проблемите на граѓаните кои со години ги имаат во своите населени места, велат од Општината.
 
Денеска Општина Гази Баба ќе спроведе масовна акција за пошумување во населеното место Страчинци на Скопска Црна Гора во временскиот интервал од 10 до 15 часот. 
 

Отворен новиот дел од градинката во Јурумлери

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го отворија проширениот дел од градинката „Морковче“ во Јурумлери.
 
Најлонските кеси, кои се даваат во продавниците, а кои претходно беa бесплатни се најголемите загадувачи на животната средина.
 

КАЖИ НЕ на пластичните кеси!

Со активности во основните училишта во Општина Гази Баба, здружението ЕКОЅВОН го започна проектот КАЖИ НЕ на пластичните кеси!
 
Втората средба од проектот на ЕКОЅВОН поддржан од Општина Гази Баба - Не за пластични кеси се одржа во ОУ Наум Наумовски - Борче.
 
Градинката “Калинка” во Железара е целосно реконструирана и проширена за дополнителни три занимални, од кои една ќе биде наменета за јасли група.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.