Со сечење лента денеска официјално се пушти во употреба главната улица во населено место Ќојлија, информираат од Општина Петровец.
 
Општина Петровец започнува со асфалтирање на две улици во н.м. Петровец, ул. 22 и ул.9, во вкупна должина од 440 м.
 
Општина Петровец започна со целосна реконструкција на главната улица во с. Ќојлија. Улицата ќе биде со должина 650 метри и ширина 4 метри, а градежните работи целосно ќе завршат за 20-тина дена.
 

(ВИДЕО) 75 години постоење на ФК Петровец

По повод јубилејот, 75 години постоење на ФК Петровец на фудбалското игралиште во Петровец се одржа пригодна манифестација на која присуствуваше и градоначалникот на општината, Борче Митевски.
 
Општина Петровец денеска пушти во употреба две нови улици во н.м. Петровец во должина од 520 м. и ширина од 3,5 до 5 м.
 
Општина Петровец ја пушти во употреба ул. бр.5 во с. Р’жаничино. Улицата е долга 330 метри а широка 4 метри. Пред асфалтирањето беше поставена и канализациона мрежа.
 
Општина Петровец започна со изградба на нова улица во с. Долно Коњари која води од излезот на селото до селските гробишта.
 
Главната улица во с. Чифлиг во должина од 450 метри е целосно реконструирана од страна на Општина Петровец.
 
Општина Петровец започна со темелна реконструкција на културниот дом во с. Сушица. Граѓаните ќе добијат простории за амбуланта, продавница, месна заедница и две резервни простории за општа  намена.
 
Општина Петровец започна со целосна реконструкција на две улици, ул. 5 и ул. 2, во с. Р’жаничино.
 
Општина Петровец започна со целосна реконструкција на главната улица во с.Чифлиг, која ќе биде завршена за 10-15 дена.
 
Општина Петровец започна со поставување на одводна канализациона мрежа на ул.11 во н.м. Петровец во должина од 200 метри.
 
По барање на пензионерите од н.м. Катланово, Општина Петровец започна со градба на ново пензионерско катче.
 
Денеска е пуштена во употреба ул. 6 во н.м. Огњанци со должина од 170 метри и ширина 5 метри. Улицата е направена од павер елементи и е финансирана целосно од буџетот на Општина Петровец.
 
Денеска е пуштена во употреба ул. 6 во н.м. Петровец со должина од 660 метри. Пред асфалтирањето на улицата беа поставени водоводна и канализациона мрежа.
 
Општина Петровец поставува нова канализациона мрежа на ул. 5 во населеното место Петровец во должина од 450 метри.
 
Општина Петровец гради соблекувални за фудбалскиот клуб Долно Коњари и тое е последната ветена соблекувална за фудбалските клубови во општината.
 

Општина Петровец побогата за нови 17 инвеститори (ВИДЕО)

Општина Петровец jа прошири површината на индустриската зона Ќојлија за нови 30 хектари и стана побогата на уште 17 нови инвеститори.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.