Општина Петровец започна со поставување на одводна канализациона мрежа на ул.11 во н.м. Петровец во должина од 200 метри.
 
По барање на пензионерите од н.м. Катланово, Општина Петровец започна со градба на ново пензионерско катче.
 
Денеска е пуштена во употреба ул. 6 во н.м. Огњанци со должина од 170 метри и ширина 5 метри. Улицата е направена од павер елементи и е финансирана целосно од буџетот на Општина Петровец.
 
Денеска е пуштена во употреба ул. 6 во н.м. Петровец со должина од 660 метри. Пред асфалтирањето на улицата беа поставени водоводна и канализациона мрежа.
 
Општина Петровец гради соблекувални за фудбалскиот клуб Долно Коњари и тое е последната ветена соблекувална за фудбалските клубови во општината.
 
Општина Петровец поставува нова канализациона мрежа на ул. 5 во населеното место Петровец во должина од 450 метри.
 

Општина Петровец побогата за нови 17 инвеститори (ВИДЕО)

Општина Петровец jа прошири површината на индустриската зона Ќојлија за нови 30 хектари и стана побогата на уште 17 нови инвеститори.
 

Акција за чистење на Катланово во Општина Петровец (ВИДЕО)

Во населеното место Катланово во Општина Петровец се организираше акција за чистење, со цел да се подигне свеста кај локалното население за важноста на животната средина.
 
Амбасадорот на Словачка, Хенрик Маркуш денеска ја посети Општина Петровец.
 
Денеска се започна со асфалтирање на главната улица во селото Средно Коњари во Општина Петровец, во должина од 420 метри, ширина од 3,5 метри и дебелина на асфалтот од 5 до 6 сантиметри.
 
Населеното место „Катланово“ во Општина Петровец доби нова пешачка патека, во должина од 600 метри и ширина од 1,3 метри.
 
Во населеното место Горно Коњари во Општина Петровец се гради одводна мрежа во должина од 550 метри.
 
Жителите на населеното место Летевци во Општина Петровец, после 700 години, колку што постои селото, конечно во своите домови добија вода за пиење.
 
Градоначалникот на Општина Петровец исполни уште едно ветување за граѓаните на Ржаничино.
 
Денеска во Општина Петровец во индустриската зона Долно Коњари се отвори фабриката за производство на машини, Интелмех. Фабриката е македонско-холандска корпорација со иновативен пристап во работењето.
 

Пожар во село Коњаре, Општина Петровец

Активен пожар вечерва има во селото Коњаре, Општината Петровец, информираат од Противпожарната единица од Скопје.
 
Денеска се поставува нов асфалт во должина од 500 метри на патот кој ги поврзува Петровец и Огњанци во Општина Петровец.
 

Пуштени во употреба две нови улици во Петровец (ВИДЕО)

Денеска градоначалникот на Општина Петровец, Борче Митевски пушти во употреба две нови улици во населеното место Петровец, изградени од павер елементи.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.