Општина Ѓорче Петров негира дека во градинката Детелинка две недели немало греење.
 
Повеќе од две недели нема парно греење во градинката Детелинка во склоп на основното училиште Мирче Ацев, тврди Данијел Апостолоски, советник во Советот на Ѓорче Петров од ВМРО-ДПМНЕ.
 
ДОМ апелира да не се усвои ДУП-от со кој се планираат огромни објекти во подрачјето на третата заштитна зона на бунарите Нерези-Лепенец, во општина Ѓорче Петров.
 
Од ЈП Водовод и Канализација информираат дека поради уличен дефект од Ф-100 мм на ул. Разловечко Востание бр.26 во населба Карпош 4, во периодот од 09.00 часот па се до санирање на дефектот без вода ќе останат корисниците од ул.Разловечко Востание, како и дел од корисниците од улиците Желево и Столе Стојчев (општина Ѓорче Петров).
 
Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека мобилната мерна станица поставена во општина Ѓорче Петров е во функција, односно се мерат загадувачките супстанци SO2, NO-NOx-NO2, CO и О3. Единствено, поради технички проблем, на 23.12.2019 година е исклучен инструментот за симултано мерење на РМ10 и РМ2.5 и од тогаш не е во функција.
 
Жители на Ѓорче Петров попладнево се пожалија дека се вознемирени од рафално пукање во населбата.
 
Дел од улицата 4-ти јули, односно Борис Сарафов, во Општина Ѓорче Петров, доби нова атмосферска канализација.
 
„Среде најголемата еколошка катастрофа градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Наумовски го уништува централниот парк на општината само затоа што има семејна парцела од која можеби ќе профитира.
 
Општина Ѓорче Петров донесе забрана за користење мобилни телефони од страна на наставниците за време на наставата во основните училишта во општината.
 
Општина Ѓорче Петров изработи дата-база на податоци за социјалната состојба на територија на општината, која ќе послужи за аплицирање за проекти од областа на социјалата, а во иднина ќе влијае за подобрување и надминување на социјалните проблеми.
 
Најсовремена и најмодерна градинка во земјата, штедлив објект по сите стандарди, со капацитет од 175 деца поделени во осум занимални (од 0 до 6 години) во наредната година и половина се очекува да биде изградена во Волково, општина Ѓорче Петров.
 
Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски, и Ибрахим Суха Џем, директор на турската компанија АД „Џемдаг осветлување - производство и трговија“ потпишаа договор за јавно-приватно партнерство за модернизација на системот за јавно осветлување на територија на општината со лед-светилки.
 
 Александар Наумоски и СДСМ продолжуваат со хаосот кој го донесоа во Ѓорче Петров.
 

Ќе се уредува речното корито на Лепенец

Можностите за  реализација на проектот за „Регулација и уредување на речното корито на река Лепенец“ од граница на ГУП на Град Скопје до границата со Косово беа главна тема на која денеска разговараа министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини и градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Наумоски.
 

Скопјанец починал од струен удар

Скопјанец починал вчера како последица од струен удар додека вршел градежни работи во семејната куќа во село Кучково во Скопје.
 
Општина Ѓорче Петров денеска соопшти дека во рекордно време е реконструирана кујната во градинката „Росица“, објект „Детелинка“.
 

Без вода утре дел од Општина Ѓорче Петров

Поради реконструкција на водоводна цевка од фи 150 мм на ул. Кузман Шапкарев, утре без водоснабдување ќе бидат потрошувачите од истата улица како и улиците Беас Куле, Гостиварска и Анастас Коцарев, сите во Општина Ѓорче Петров.
 
До крајот на оваа година треба се постави камен темелник на современиот клиничкиот центар во Општина Ѓорче Петров на излезот од Скопје покрај обиколницата на местоста викан Веле Поле. 
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.