Во соработка со Шведска Амбасада по повод 75- та прослава на роденденот на Пипи долгиот чорап, во аулата на ООУ„Живко Брајковски“ во Бутел е поставeнa изложба со изработки од учениците, информираат од општината.
 
Заврши реновирањето на уште еден објект на територијата на Општина Бутел, информираат од општината.
 

Акција за собирање кабаст отпад во Општина Бутел

Од вторник, 18 мај, Општина Бутел во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ Скопје ќе спроведе акција за одложување на кабастиот отпад од домаќинствата.
 
Општина Бутел објави повик за доделување субвенции на граѓаните, жители на општината за купување велосипед или електричен тротинет.
 
Општина Бутел во соработка со ЈП Комунална хигиена Скопје, синоќа, во вечерните часови вршеа машинско миење на главните и сервисните улици во општината.
 
Општина Бутел ги повикува жителите на својата општина да аплицираат на јавниот повик на Град Скопје за доделување субвенции за купување инвертер клима уреди.
 
Од Општина Бутел, во соопштение до јавноста информираат дека деновиве општината продолжува со интензивни градежни активности за асфалтирање нови и реконструкција на постоечките сервисни улици во населбата Радишани.
 
По повод 16 години постоење на Општина Бутел, во тек е реализација на уникатната идеја, “Мироносна цветна штафета”, информираат од општината.
 

Заврши реконструкцијата на улица 34 во Радишани

Заврши реконструкцијата на улицата 34 во населбата Радишани во Општина Бутел, информираат од општината.
 

Утре без вода повеќе улици во Бутел

Од Водовод и канализација информираат дека утре, 04.04.2021 г. поради дефект на водоводната цевка со пречник од Ф100мм. на ул. Призренскабр.5,
 
Учениците од сите основни училишта во Општина Бутел денеска се маскираа за традиционалната Априлијада, информираат од општината.
 
Победниците на третиот Предизвик за кодирање се ученици од од ООУ „Ацо Шопов“ од Општина Бутел. Називот на победничкиот проект е „Микробит -обновлива енергија“.
 

Нови канделабри во индустриската зона Визбегово

Во индустриската зона Визбегово на десниот крак од улица 1550, во должина од 500 метри, поставени се нови 20 канделабри со штедливи натриум 70w светилки. 
 
Општина Бутел повторно организираше поинаков 8-ми Март, чија цел е да се зголеми свеста за континуирана заштита на здравјето на жената и здравјето на семејството.
 
Започна подготовка и тампонирање од крак 21 до крак 7 од улицата Радишанска, информираат од Општина Бутел.
 

По 60 години Бутел 1 добива нова градинка

Во тек е третата и завршна фаза од реконструкцијата на градинката во Бутел 1, која има капацитет да згрижи 250 дечиња, информираат од Општина Бутел.
 
Општина Бутел и градинката „11 Октомври“ поделија 45 прочистувачи на воздух за сите градинки во општината.
 
Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски денеска беше во ненајавена посета во ООУ “Панајот Гиновски“
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.